Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om Aalbæk Badehotel

I Ålbæk, ved Skagen i Nordjylland

Historisk badehotel i Aalbæk

Aalbæk Badehotel er et historisk badehotel blot 20 kilometer syd for Skagen i Nordjylland. Hotellet ligger centralt i Aalbæk med blot 800 meter til den dejligste sandstrand på Nordjyllands østkyst.

Badehotellet kan dateres helt tilbage til 1818, hvor den daværende ejer også ernærede sig ved landbrug.

Badehotellet blev først gang omtalt som kro i 1834, hvor ejeren i forbindelse med en folketælling blev registreret som kroholder.

Ejeren Ole Christian Ramløsa fik sin officielle bevilling til at drive gæstgiveri og sælge brændevin i 1862, og det var formentlig her, at badehotellets egentlige ”historie” begyndte.

Samme ejer af badehotellet siden 1984

I 1927 overtog Karsten V. Sørensen og hans gode hustru Marie badehotellet, og de drev det i 34 år, inden de solgte badehotellet i 1961. Herefter havde badehotellet en periode på næsten 20 år med forskellige ejere, inden den nuværende ejer Ulla Mosich og hendes mand Jørgen overtog badehotellet i 1984. Siden Jørgens død i år 2000 har Ulla selv ført driften af badehotellet videre i Aalbæk i Nordjylland.

Siden 1984 har badehotellet gennemgået en større ombygning og fået tre ekstra annekser, så badehotellet i dag har 59 værelser, en hyggelig krostue, restaurant og mødefaciliteter til 40 personer samt et selskabslokale med plads til 100 gæster.

Anekdoter fra Aalbæk gl. Kro & Badehotel

H.C. Andersen

Det siges at selveste H.C. Andersen gjorde holdt ved badehotellet for at få vådt og tørt til både ham selv og kusken på vejen til Skagen. En lokal digter ved navn C. Andersen havde fået nys om den berømte digters besøg og ville så gerne møde ham, så han tog sine fineste klæder på og drog til Aalbæk Badehotel men til den fattige digters skuffelse, blev han jaget for døren af værten med dette udtryk ” den store digter skal ikke forstyrres af sådan en husmandspoet “.

Holger Drachmann

Holger Drachmann skulle også have besøgt badehotellet sammen med en ven. Hestene skulle skiftes som jo dengang gjordes ved landevejskroerne. Drachmann beskriver krostuen som et oprindelig hvidkalket rum med træbænke på begge sider af et rødmalet bord, en slags hule med alkove i den ene side af stuen.

Fra København til Skagen

En sand historie er den om en kvinde der gik med barnevogn fra København til Skagen for at reklamere for et barnevognsfirma. Hun gjorde holdt på Aalbæk Badehotel med sit halvandet år gamle barn for at samle kræfter til resten af turen. Historien blev fortalt af Marie og Karsten Sørensen som var værtspar på badehotellet gennem næsten 40 år.